lydiklassen

Fremtidens klasselokale

Vi har hos EXAKT fået lov til at bidrage til et bud på, hvordan ’fremtidens klasselokale’ ser ud.
Først og fremmest består ’fremtidens klasselokale’ af en interaktiv projektorløsning, mulighed for trådløs deling og et moderne lydsystem.

Fremtidens klasselokale, er et projekt, som Gl. Lindholm Skole har kørt siden foråret 2016. I september 2016 besøgte vi skolen for at snakke med underviser Carsten Telsing omkring brugen af klasselokalet i hverdagen. Alt i alt mener Carsten, at klasselokalet i dén grad lever op til forventningerne.
slutmedattaabe
’Fremtidens klasselokale’ indebærer først og fremmest en interaktiv projektorløsning. Mange klasser er i dag allerede udstyret med en interaktiv projektor. EXAKT har installeret klassens interaktive projektorløsning med mat whiteboardtavle til projektering og to blanke skrivetavler. Dette giver rig mulighed for at både lærere og elever kan interagere med tavlens indhold, samt skrive på tavlerne. Derefter består ‘fremtidens klasselokale’ af et lydsystem i høj kvalitet, med højtalere fordelt i loftet, pænt gemt væk. Dette giver en ekstraordinær lyd. Hertil benytter læreren et headset, således at hans eller hendes stemme forplanter sig i hele klassen.

Derudover er der i klasselokalet Airtame. Airtame er en lille trådløs HDMI-enhed, der sættes i HDMI-porten på projektoren (eller en anden skærm) og med lethed sender indhold til projektoren fra enhver computer, tablet eller smartphone. Airtame gør det nemt for både lærere og elever at dele indhold i undervisningen, så hele klassen kan følge med. Eftersom Airtame er et trådløst system, pointerer Carsten, at det er blevet meget hurtigere at få indhold vist på projektoren, da han og eleverne ikke længere skal stå og fumle med ledninger, når noget skal vises frem, bl.a. ved fremlæggelser.

Carsten fortæller desuden, hvordan ”de hurtige elever” på ingen tid havde koblet deres digitale enheder til systemet, så de kunne dele deres indhold med resten af klassen.

Foruden den interaktive projektorløsning, lydsystemet og Airtame har Gl. Lindholm skole også installeret smart LED-belysning, som kan reguleres i styrke, specielle lamelgardiner og en stikkontakt per elev i fremtidens klasselokale.

carsten

Mere ro, mere undervisning

Carsten underviser 8. årgang på Gl. Lindholm Skole og fortæller, at lydsystemet bevirker, at der er mere ro i klassen og dermed mere tid til undervisning, da undervisningen ikke længere afbrydes af elever, som ikke kan høre, hvad læreren siger. Da lydsystemet gør, at lyden fordeler sig jævnt i lokalet, bliver eleverne automatisk mere engagerede i undervisningen og lader sig ikke så let forstyrre af klassekammeraterne. Når lærerens stemme befinder sig i hele klassen, er det kun sidekammeraten, som kan forstyrre, hvis der snakkes midt i undervisningen.

Klassen er blevet lettere at have med at gøre. Også selvom det ikke var en besværlig klasse på forhånd, kan det ikke undgås at 28 elever skaber støj og uro. Lydsystemet har sikret, at Carsten ikke er nødt til at gentage dagens lektion ved de enkelte borde efter præsentationen. Carsten ser det ene og alene som en fordel med de nye tiltag i klasselokalet. De eneste små udfordringer der har været forbundet med implementeringen af systemerne er, som han siger, tilvænning til at benytte headsettet og den uvante teknologi.

Mindre belastning på lærernes stemmebånd

Helt konkret har Carsten oplevet, at lydsystemet gør, at han ikke er nær så træt efter arbejde, som han tidligere har været. Carsten mener, at dette skyldes, at han ikke på samme måde som tidligere belaster stemmebåndet, da han kan nøjes med at tale i sit normale toneleje, og stadigt fange elevernes opmærksomhed. Ligesom Carsten, er flere af hans kollegaer på skolen også begejstret for systemet. Hvis der bliver plads i budgettet, vil Carsten meget gerne have implementeret de samme systemer i skolens øvrige lokaler. Han prioriterer dette næsten lige så højt som at få stikkontakter nok i alle klasselokaler.

Opskrift på fremtidens klasselokale

Airtame – trådløs deling

airtame

Motiver elever med et brugervenligt delings­værktøj, der lader dem dele deres indhold på storskærmen. Under­visningen bliver straks mere interaktiv, og det er enkelt for alle at bruge.

Læs mere her

Lydsystem til klasseværelset

lyd

En forstærker, seks højtalere, en modtager, en lommesender, et headset og et metalrackskab. Tilsammen giver det et lydsystem i høj kvalitet, som er let at bruge, og giver mere ro i klassen.

Læs mere her

Interaktiv projektorløsning

projkt

Interager med tavlens indhold, på samme tid med at du har masser af skriveplads. Den interaktive projektorløsning indeholder ud over projektoren højtalere, en mat whiteboardtavle og to blanke.

Læs mere her

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller andet, er du velkommen til at ringe til os på tlf 9819 3533, eller sende os en besked i nedenstående formular:
pil

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked